Buitentimmerwerk

ImmoNov maakt uw werk in exterieur timmerwerk, houten constructies van alle soorten, de installatie van houten terrassen en composietmaterialen, het leggen van coatings, enz.

De keuze van het juiste houttype en de juiste vakman.

We leggen terrassen, bruggen, leuningen, hekken, palen, poorten, enz. Vandaag de dag neemt het gebruik van hout weer toe omdat het over het algemeen een milieuvriendelijk product is en een aantal voordelen heeft ten opzichte van andere materialen. Verschillende houtsoorten worden gebruikt voor buitentimmerwerk, afhankelijk van de toepassing, waaronder Bankirai, composieten, enz.

Verschillende houtsoorten voor verschillende toepassingen

Voor toepassingen rond zwembaden, bijvoorbeeld, wordt een ander type hout gebruikt om het buitentimmerwerk te bedekken dan die gebruikt worden voor gevels en muren. ThermoWood is bijvoorbeeld een ideaal houtsoort voor wandbekleding.

Alternatief voor houthout

Bij het timmeren in de buitenlucht worden ook composietmaterialen gebruikt. Composietmaterialen worden vaak gewonnen uit de recycling van gebruikte kunststoffen zoals verpakkingsmaterialen. Een van de voordelen is bijvoorbeeld dat composietmaterialen niet breken.

Wanneer hout wordt gebruikt voor buitentimmerwerk, wordt naast het kiezen van het juiste houttype ook de kleurfactor gebruikt. Er worden verschillende houtsoorten gebruikt waarvan de kleur verandert als gevolg van externe factoren zoals regen, warmte en kou. Met andere woorden, het is zinvol om rekening te houden met het gedrag op lange termijn van verschillende houtsoorten, met name op het gebied van onderhoud.

Houtessentie

Bankirai Bankirai

De Bankirai is gekleurd van geel tot grijsbruin, soms met een roodachtige tint. Bij daglicht begint het snel bruin te worden en vervolgens donkerbruin op lange termijn. De Bankirai heeft een fijne en regelmatige structuur en is een uitstekende houtsoort voor buitentimmerwerk voor uw terrassen, bekleding, leuningen, hekken, palen, enz.

Azobé (Azobé)

Heartwood is fris donkerbruin en gaat van donkerrood tot chocoladebruin. De structuur is meestal vrij regelmatig. Azobé is een zeer zwaar en hard hout dat als hout wordt gebruikt vanwege zijn sterkte en duurzaamheid.

Bilinga Bilinga

Bilinga varieert van geel tot oranjegeel, vervolgens van donkerrood tot oranjerood of goudbruin. Bilinga hout is geschikt voor vele gebouwen, zowel binnen als buiten.

Massaranduba Massaranduba

Dit hout is van vlees kleur, wordt roodbruin grijsachtig, donkerroodbruin of soms peperbruin. De Massaranduba heeft een fijne en uniforme structuur en is een uitstekende houtsoort voor buitentimmerwerk zoals terrassen, zwembadafwerkingen, hekken, palen, enz.

Er zijn andere houtsoorten. Neem contact met ons op voor alle informatie.

Immonov